JEUGD (0-12 JAAR)


Voor kinderen in de basisschool leeftijd is het belangrijk om elke dag minimaal een uur te bewegen en 2 keer per week intensief. Via onze beweegactiviteiten in de wijken geven we de jeugd de ruimte om het hele jaar door meer te bewegen, ook tijdens de schoolvakanties.

OUDER-KIND YOGA

Samen spelen, bewegen en ontdekken!

LEEFTIJD 6-10 JAAR

Lees meer

Wanneer: woensdag 7, 14, 21 en 28 september

Hoe laat: 14:00 – 14:45 uur

Voor wie: 6-10 jaar + 1 ouder

Waar: Diepenhorstlaan 13A, 2288 EW Rijswijk (de locatie van Pilates HQ)

Uitvoerder: Everything is Om

Info over de les: Ouder- en eindyoga betekent samen spelen, bewegen en ontdekken. Met yoga-oefeningen leren jullie elkaar op een andere manier kennen en kun je de band versterken. Als ouder mag je bovendien zelf weer even helemaal kind zijn en je speelse kant (her)ontdekken! Kinderen leren hun grenzen aangeven en bewuster ontspannen.

Bijzonderheden: belangrijk is dat elk kind wordt vergezeld door een volwassene (18+). Een volwassene kan niet met 2 kinderen meedoen.

Bekijk hier de flyer voor meer informatie.

 

Aanmelden

BOOTCAMP

We gaan lekker aan de slag in de buitenlucht, bij jou in de buurt!

LEEFTIJD 0-12 JAAR

Lees meer

Wanneer: elke vrijdag (met uitzondering van de vakanties)

Hoe laat: 15:30 – 16:30 uur

Voor wie: 0-12 jaar

Waar: Cruyff Court Muziekbuurt,  Rijswijk

Uitvoerder: Delano Sport & Health

Bekijk hier de flyer voor meer informatie.

NATUURSPRONG

Bewegen in de natuur!

LEEFTIJD 6-9 JAAR

Lees meer

Wanneer: Vrijdag 11-nov, 18-nov, 25-nov, 2-dec

Hoe laat: 16:00 – 17:00 uur

Voor wie: 6-9 jaar

Waar: Natuurtuin Rijswijk Wilhelminapark,
Hazepad 5

Uitvoerder: Helden van de Natuur – Rijswijk

Informatie: Buiten spelen en bewegen in de natuur, dat wil toch ieder kind?! Je wordt uitgedaagd om je groene omgeving te ontdekken en dat terwijl er allerlei spellen gespeeld worden. Leer de geheimen van de natuur op speelse wijze kennen en kom spelen tot je groen ziet!

 

Aanmelden

SUPERCHEF

Schuilt er een superchef in jou?

LEEFTIJD 9+ JAAR

Lees meer

Wanneer: maandag 7, 14, 21, 28 november 12, 19 december. (5 dec geen les)

Hoe laat: 15:30 – 17:00 uur

Voor wie: 9+ jaar

Waar: Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk

Uitvoerder: Welzijn Rijswijk

Info over de les: Vanuit het project Happy Fit wordt er weer een nieuwe reeks Superchefs voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 aangeboden door Welzijn Rijswijk. Kinderen vinden het vaak leuk om in de keuken te helpen. Bij Superchefs ontdekken ze in een reeks van 6 kooklessen hoe gezond, lekker en makkelijk koken kan zijn. Ze leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd en iets voor tussendoor kunnen klaarmaken.

Aanvullende info: de laatste les op maandag 19 december wordt afgesloten met een kinderrestaurant voor de ouders/verzorgers/ broertjes/zusjes etc. erbij. Tijdens de les van 15:30 tot 17:00 is er een interessante workshop voor ouders gegeven door een Kinderdiëtist van voedingsadviesbureau Vie.

 

Aanmelden

VOETJEBAL

Doe jij mee met Voetjebal? 

LEEFTIJD 2-5 JAAR

Lees meer

Wanneer: zaterdag 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november, 26 november, 3 december, 10 december, 17 december

Hoe laat: 09:30-10:15 uur (2-3 jaar), 10:30-11:15 (4-5 jaar)

Voor wie: 2-5 jaar

Waar: Gymzaal Steenvoordeschool – Dr. Poelslaan 8

Informatie: Voetjebal is voor kinderen van twee tot en met vijf jaar. Kleuters en peuters maken kennis met een bal, samen met één van hun ouders, waarbij spel en plezier heel belangrijk is. Tijdens de Voetjebal lessen wordt heel veel gebruik gemaakt van vrolijke muziek waardoor de les erg swingend is. Voetjebal is veel meer dan een spelletje voetbal. Op een speelse manier leren de kinderen over kleuren, tellen, dingen herkennen en daarnaast wordt ‘gezonde leefstijl’ ook nog verwerkt in de lessen.

Uitvoerder: Voetjebal

 

Aanmelden

ZELFVERDEDIGING

Leer jezelf verdedigen!

LEEFTIJD 4-7 JAAR

Lees meer

Wanneer: maandag 7 nov eerste – 12 dec laatste

Hoe laat: 16:00 – 17:00 uur

Voor wie: 4-7 jaar

Waar: Gymzaal Steenvoordeschool – Dr. Poelslaan 8

Uitvoerder: Delano – Sport & Health

Informatie: Leer op een leuke spelende wijzen jezelf verdedigen door middel van sport en spel. Verbeter de kracht, conditie en flexibiliteit. Respect, doorzettingsvermogen en samenwerken zijn onderdelen waar aan gewerkt wordt.

 

Aanmelden

KOOKKUNSTEN

Creatief met groenten en fruit

LEEFTIJD 7-9 JAAR

Lees meer

Wanneer: donderdag 6 okt, 13 okt, 20 okt en 3 nov

Hoe laat: 16:00 – 17:00 uur

Voor wie: 7-9 jaar

Waar: Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk

Uitvoerder: Welzijn Rijswijk

Info over de les: Kinderen aan fruit of groenten krijgen wil nog wel eens lastig zijn, maar niet met deze creatieve snacks. Gezond en leuk; wat een fijne combinatie. Doormiddel van deze workshopreeks willen we ouders inspireren om (nog) meer aan de slag te gaan met verse groenten en fruit. We maken leuke creatieve creaties waarin we diverse groenten en fruit verwerken. Denk aan bananendolfijnen, appelmonsters en groente uilen. We hopen dat door deze workshop het eten van groente en fruit een feestje wordt.

 

Aanmelden

BSV MUZIEKBUURT BOOTCAMP

ELKE VRIJDAG VAN 15.30 – 16.30 UUR

Aanmelden = niet nodig!

Lees meer

Locatie: Cruyff Court Rijswijk
Uitvoerder: Delano Sport & Health

Opgeven is niet nodig. Alle kinderen zijn welkom.

#RIJSWIJKBEWEEGT

Wandel- of hardloopschoenen al gestrikt? Ontdek de nieuwe routes van #RIJSWIJKBEWEEGT en kom lekker in beweging op jouw eigen niveau. Ontspannen wandelen, lekker hardlopen of misschien zelfs skaten. Het kan nu allemaal heel gemakkelijk met de routes van 2, 5 of 10 kilometer.

Wat is Beweegkriebels? (0-4)

Happy Fit ‘Beweegkriebels’ is voor kinderen tussen 0 en 4 jaar. Er worden verschillende lessenreeksen aangeboden. Op de activiteitenagenda is te vinden wat op dit moment aangeboden wordt. Beweegkriebels zet zich preventief in om overgewicht onder de allerkleinsten terug te dringen.
 
 
 

Wat is BSV Muziekbuurt? (4-14)

BSV Muziekbuurt organiseert superleuke GRATIS naschoolse activiteiten voor kinderen van 4 – 14 jaar voor binnen en buiten. Volg een onwijs leuke dansles! Ook tennis, freerunnen, bootcamp en sportinstuif staan op de planning. ! Via onze sport & spel activiteiten komen kinderen lekker in beweging en ontmoeten ze nieuwe kinderen uit de buurt. Kijk bij de activiteitenkalender wat er op dit moment aangeboden wordt.

Wat zijn de Ontdekkers? (2-12)

Happy Fit werkt samen met de Ontdekkers Rijswijk. We vinden het beide belangrijk dat jeugd actief is en nieuwe dingen blijft leren. De Ontdekkers voert tijdens de vakanties samen met Happy Fit leerzame activiteiten uit. Jeugd leert over gezond leven, voeding en samenwerken. Ze leren smaken en geuren herkennen tijdens de Happy Fit Escaperoom, of gaan op expeditie tijdens Expeditie Rijswijk.

CONTACTFORMULIER

Happy Fit 0-100 leidt tot een duurzaam netwerk van verenigingen, welzijn, zorg en maatschappelijke instellingen en versterkt de gezondheidsbeleving in Rijswijk. Dit samenwerkingsverband biedt een solide basis om voor alle doelgroepen een gezonde leefstijl aan te leren of te behouden.

Happy Fit is een programma van gemeente Rijswijk.

X