#RIJSWIJKBEWEEGT

Wandel- of hardloopschoenen al gestrikt? Ontdek de nieuwe routes van #RIJSWIJKBEWEEGT en kom lekker in beweging op jouw eigen niveau. Ontspannen wandelen, lekker hardlopen of misschien zelfs skaten. Het kan nu allemaal heel gemakkelijk met de routes van 2, 5 of 10 kilometer. Volg gewoon de herkenbare #RIJSWIJKBEWEEGT markeringen op straat en start bij ‘De Smeltkroes’ in het Wilhelminapark. Op de routes vind je ook een aantal obstakels waar je oefeningen kunt doen, hieronder vind je er alvast een paar op video. Heb je daar dorst van gekregen? Pauzeer dan bij een watertappunt. Daarna kun je weer ongestoord door, want de routes worden bijna niet onderbroken en zijn ook ’s avonds verlicht. Dus kom in beweging, geniet van de buitenlucht en vraag eens iemand om mee te gaan.

Zullen we een rondje door Rijswijk lopen?
Volg dan de markeringen op de weg!

BEKIJK DE ROUTE VANUIT HUIS

2 KM

Heerlijke route door het prachtige Wilhelminapark. Start bij ‘De Smeltkroes’ en volg de groene pijlen. Smaak te pakken? Kies halverwege de route alsnog voor de 5km en volg de gele pijlen.

Alvast vanachter je beeldscherm van deze route genieten?

5 KM

Stukje groen, stukje bruisende stad! Start bij ‘De Smeltkroes’ en volg de gele pijlen op de weg. Bij de start meteen wat extra beweging? Doe als warming up één van de beweegoefeningen.

Nieuwsgierig hoe deze route door Rijswijk loopt?

10 KM

De meest beweeglijke route door Rijswijk. Start weer bij ‘De Smeltkroes’ en volg de oranje pijlen. Onderweg kom je langs verschillende obstakels en twee watertappunten tegen.

Je mentaal voorbereiden op deze actieve route?

OEFENINGEN / OBSTAKELS

Ontdek hier welke oefeningen je bij de obstakels kunt doen en kies er eentje die bij jou past. Gelukt? Of heb je zelf nog een goede oefening? Deel hem met andere sportieve Rijswijkers op social media onder de hashtag #RIJSWIJKBEWEEGT.

CHALLENGE

Post een foto van jezelf tijdens het rennen of wandelen op facebook of instagram. Gebruik de hashtag #RIJSWIJKBEWEEGT en daag je vrienden uit! Ga jij de uitdaging aan?

TIPS & TRICKS

Wat (extra) hulp nodig? Op zoek naar energie of het wandelen nóg leuker maken? Download de app ‘Ommetje’ en kom samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Schrerder in beweging.

QR-fit

Download de QR-fit app. Bezoek de route van de 2 of 10 kilometer en ontvang bij het scannen van de QR-codes dagelijks nieuwe oefeningen. Oefeningen worden aangeboden op drie niveaus: beginner, gemiddeld, gevorderd. De QR-codes kunnen ook worden gescand met de camera van een telefoon.

Happy Fit 0-100 leidt tot een duurzaam netwerk van verenigingen, welzijn, zorg en maatschappelijke instellingen en versterkt de gezondheidsbeleving in Rijswijk. Dit samenwerkingsverband biedt een solide basis om voor alle doelgroepen een gezonde leefstijl aan te leren of te behouden.

Happy Fit is een programma van gemeente Rijswijk.